Page 1 of 1

PlayStation 1 scph-5502 no video or sound

Posted: Tue Aug 15, 2017 12:19 am
by Dominator_32
I'm new to thus forum but I got this PlayStation 1 for parts but I want to get it working. I found it had two mod chips installed. One was a pic micro controller making the console region free but the other is a mystery and was connected to the RGB chip and sourounding points on the board. I don't know if that's the problem but it could be. The PlayStation powers on with the green light and the laser and motor will move but the screen is black. I don't mean there is no signal, I mean actually black with no sound. I removed both mods and set everything back to how it was factory and checked/ re-soldered the video output conection and nothing has changed. Any ideas and experience would be very appreciated.
Thank you.
IMG_20170815_101223821.jpg
Pic controller
IMG_20170815_101223821.jpg (380.21 KiB) Viewed 3535 times
q
_IMG_000000_000000.jpg
Mystery chip
_IMG_000000_000000.jpg (1014.36 KiB) Viewed 3535 times

Re: PlayStation 1 scph-5502 no video or sound

Posted: Tue Aug 15, 2017 12:40 am
by fcatrin
Moved to "Non RetroX Hardware" (just created)

Re: PlayStation 1 scph-5502 no video or sound

Posted: Mon Sep 25, 2017 8:01 pm
by reesk92
im not sure if anyone here would be able to help you were a small comunity and i dont think we have many hardware modding guys best i could advise is to try out a ps1 oriented forum or a forum dedicated to console modding

but for a start id recomend getting rid of everything you dont need so take out the mod chip and take out the weird rgb board and see what happens